Workshop – Building Teams

Inhoud

Hoe bouw je een team? Hoe vergroot je de kans dat een team goed gaat functioneren?

In deze workshop leer je om te kijken naar factoren die een sterke impact hebben op het gedrag van een team. We gaan ook in op situaties waarbij de bedding waarin de teamleden moeten opereren onvoldoende op orde is. Hoe kun je oorzaken en gevolgen uit elkaar houden? Je krijgt in deze workshop de gelegenheid om verbanden te leggen met je eigen situatie en ervaringen.

Door deze workshop zul je merken dat je manier van kijken naar samenwerkingsvragen wat zal veranderen. Er ontstaat meer ruimte om een aantal problemen binnen teams en andere samenwerkingsverbanden die je tegen komt, anders te labelen en zelfs te voorkomen. We gaan vooral in op de vraag hoe je via context samenwerking kunt bevorderen. Door deze manier van kijken ontstaan eer nieuwe kansen en wordt je bewust van de kans van slagen van interventies. Deze workshop is een laagdrempelige introductie om kennis te maken met het Teams-in-Conditie-gedachtegoed waarmee je teams kunt onderteunen om te floreren.

Iets voor jou?

Deze workshop van 1 dagdeel is bedoeld voor iedereen die zich als professional bezig houdt met teams. De workshop vindt plaats in een kleine groep van maximaal 8 personen waardoor er ook goed ingegaan kan worden op persoonlijke voorbeelden van deelnemers.

Wat levert deze workshop jou op:

  • Je leert over de krachtige en stille werking van (organisatie) context op teamfunctioneren;
  • Je leert welke condities relevant zijn en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen;
  • Je krijgt inzicht in de functie van teamcoaching;
  • Je leert over de valkuilen bij het opzetten en ontwerpen van teams;
  • Je leert om snel in te schatten hoe het team waar je bij betrokken bent, functioneert en in welke mate teamcoaching voor hen nuttig kan zijn;

Praktisch

De workshop is kort en krachtig. Om een snelle start te kunnen maken vindt er een telefonische intake plaats van ca 30 minuten. De trainer kan zodoende inspelen op jouw praktijksituatie.

  • De workshop vindt plaats bij Teams in Conditie bij “Het Hoogeland”, Museumlaan 2 in Utrecht.
  • De investering bedraagt €225 excl. 21% btw.
  • De workshop zal desgewenst wat aangepast worden naar de behoeften van de deelnemers.
  • De workshop is ook zeer geschikt om (eventueel ook uitgebreider) in company te worden aangeboden.