André van Nieuwenhuizen

Wie ben ik? Waarom Teams in Conditie?

Het gedachtegoed waar Teams in Conditie voor staat is gekoppeld aan de vele inzichten die ik door de jaren heb opgedaan in het werken met mensen en teams binnen allerlei organisaties. De rode draad voor mijzelf is het feit dat er eigenlijk altijd disbalans is. De wereld om ons heen verandert constant. Daarin zullen we op één of andere manier moeten meebewegen en ook een eigen positie moeten innemen.

Alhoewel mijn ratio goed ontwikkeld is, zie ik mijzelf bovenal als iemand die sterk intuïtief werkt. Ik geloof dat het belangrijk is om beide kanten in jezelf zo goed mogelijk met elkaar te verbinden. In de waan van de dag zijn er grenzen aan onze mogelijkheden om altijd maar controle te hebben.

Het is belangrijk om vertrouwen te ontwikkelen en te ontspannen. Juist ook op de momenten dat het spannend wordt.

In dat kader heb ik in mijn leven veel initiatieven mogen nemen die bij vlagen ook erg goed hebben uitgepakt. En soms lukte het niet. Alhoewel ik niet altijd met veel plezier terug kijk naar mijn mislukkingen, zijn dat toch ook de momenten waarop ik het meeste heb geleerd over mijzelf maar ook over hoe dingen soms kunnen gaan.

Een paar jaar geleden besloot ik om al die ervaringen en opgedane kennis op één of andere manier met elkaar te verbinden. Daarbij maakte ik dankbaar gebruik van het werk van Richard Hackman en Ruth Wageman die met hun artikel ‘theory of teams’ wat mij betreft, midden in de roos schoten.

Het model van de 6 teamcondities werd voor mij een belangrijke kapstok waar ik mijn groepsdynamische kennis en ervaringen met gemak aan op kon hangen. Het werd de basis voor een easy-to-use samenwerkingsmodel waarbij ik ook de verbinding maak met een diepere manier van kijken naar interacties van mensen binnen organisaties.

Want alhoewel ik denk dat we veel gedoe kunnen voorkomen door aandacht te hebben voor condities, blijven mensen – inclusief ikzelf – ook speelbal van zowel onbewuste en bewuste innerlijke processen die veel invloed hebben op hoe zij zich manifesteren in de samenwerking.

Daarbij gaat het er vooral om hoe we de rust kunnen bewaren als het wat spannender wordt en hoe we elkaar daarin kunnen steunen. Dat laatste is voor mij een belangrijk punt. Ik heb als kind geleerd om het vooral zelf te doen. Ondertussen is dat anders geworden. Door de jaren heen heb ik een prachtige groep wijze mensen om mij heen zien ontstaan waar ik graag op leun en met wie ik mijn kwetsbaarheden deel.

Deze realisatie waarin ik er achter kwam dat ik er niet alleen voor sta, was en is nog steeds enorm belangrijk voor mij. Om zelf de rust te kunnen bewaren in mijn eigen leven mediteer ik dagelijks (vajrayana-traditie, Pema Chödrön). Het liefste zit ik op de racefiets of op de mountainbike. Ik geloof in een gezonde leefstijl en persoonlijke ontwikkeling waarbij iedere fase in het leven nieuwe uitdagingen kent.

Mijn inspiratiebronnen zijn: Pema Chödrön, Esther Perel, Salvator Minuchin,  Richard Hackman, Paul Watzlawick

Beknopt en relevant

  • Arbeid & Organisatiepsycholoog (1994), adviseur, trainer, coach, ca 30 jaar ervaring
  • Gespecialiseerd in interventies in groepen, groepsdynamica, teamcoaching (diagnostiek, advies), leiderschap
  • Oprichter van DFG (sinds 2001), eigenaar Teams in Conditie
  • Coach bij DFG en Fit in Werk (vitaliteit, stressklachten, gezondheid, assessment, loopbaanontwikkeling)
  • Systemische Psychotherapie (ISP 2 jarige opleiding Jos Truiense & Frans Boeckhorst)
  • Team Diagnostic Survey Practioner Level 1 & 2, opleider binnen TDS NL.
  • Opleiding Innerlijke familie (Arienne Klijn)
  • Opleiding Verdraaide Organisaties (eerste lichting, Wouter Hart)